Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум при запалване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум при запалване

Появи се преди няколко дни следния проблем:
    При запалване в първия момент са чува един леко странен звук - леко "хъркане". Не е в зависимост от това дали е топла или студена колата. Казаха ми, че има вероятност да е от стартера (не прибирал "нещо си" веднага). Ако е от стартера, моля ориентирайте ме, къде може да бъде поправен или закупен нов и сменен.
    Мерси предварително!!!
    Alfa Romeo 145 1.4 TS '97

от кой град си колега все пак е добре да споделиш
    може да си го въведеш в профила да не гадаем
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Сори, от София съм.
      Alfa 145 1.4 TS 97 е колата.

Comment

че ме мързи да го пиша пак - виж тази тема:
        http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... D%E0%F3%EC

пс - търсачката на форума е за това
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Има малко развитие и съм съвсем в шах. Вчера отидох до бензиностанция да сипя малко бензин. При отваряне на капачката се чу свистене. След като сипах бензин и запалих , шума вече го нямаше. Преди малко обаче реших да отворя капачката и отново се чу това свистене и нещо поизскърца.
          Кажете моля предположения какво се случва!!!
          Мерси предварително!!!

Comment

капачката на резарвоара ли?там се образува вакум и е нормално при всяка кола...а за стартера като караш по мария луиза и завиеш вдясно по козлодуй малко по-надолу отдясно има сервизчета за стартери и алтернатори...според мен не е рентабилно да го сменяш целия за такъв елементарен проблем...аз препоръчвам ремонт
            Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
            EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
            EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Мерси, 50 cent!!!
              А възможно ли е да има проблем с клапанчето за налягането на резервоара (повечето коли мисля, че имат такова)?
              Притеснява ме, че след като отворих капачката днес след като колата беше спряла близо 8 часа, това исъскване при отваряне на капачката пак се чу и даже нещо поизпука.
              Ако да - може ли някой да ми каже каде се намира то?

Comment

Бе, вакуум няма да е, по може да е налягане де. А тва става щото някъде отпред имало накакъв въгленов филтър дето ловял бензиновите пари /я някой дето знае за какво иде реч ->да обясни, че да не объркам човека/, та тоя филтър се позапушвал и така
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                  Бе, вакуум няма да е, по може да е налягане де. А тва става щото някъде отпред имало накакъв въгленов филтър дето ловял бензиновите пари /я някой дето знае за какво иде реч ->да обясни, че да не объркам човека/, та тоя филтър се позапушвал и така
                  Там освен филтър има и клапан и обикновенно точно релето му или самия клапан се преебават само дето това изобщо не е фатално
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мерси за помощта!
                    Кажете какъв лек има за тая рябота или къде мога да я заведа за да я излекуват

п.п. Препоръчайте ми моля ви места/хора/сервизи в София, където ако отида с колата няма тепърва да се обучават на нея. Много ще съм ви задължен!!! Страшно си харесвам Алфицата (като всички вас предполагам) и просто ми се иска да не я развалят допълнително по разните сервизи. Мерси много предварително!!!

Comment

Първоначално публикувано от Delian
                      Преди малко обаче реших да отворя капачката и отново се чу това свистене и нещо поизскърца.
                      Кажете моля предположения какво се случва!!!
                      Мерси предварително!!!
                      Скърца свиващия се резервоар след изравняване на налягането.

Ако искаш да не ти свисти наливай ПОВЕЧКО бензин и не карай на резерва светне ли лампата наливаш мин 5-6 л.

п.с Ако свисти много яко то кутията май изобщо ще да я няма
                      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Аз не карам докато светне лампата, гледам винаги поне 1/4 резервоар да е пълен, даже в момента е над половината и пак се получава същото.

Comment

Бензинови пари

Виж горе допълних п.с., ама много си бърз

Системата е свързана с екологията.
                          Най-лесно е да се пипне капачката на резервоара ама как става незнам. После малко повечко ще мирише на бензин като спреш.

@бобо
                          къде се намира релето на тоя клапан?
                          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Re: Бензинови пари

Първоначално публикувано от Yon
                            Виж горе допълних п.с., ама много си бърз

Системата е свързана с екологията.
                            Най-лесно е да се пипне капачката на резервоара ама как става незнам. После малко повечко ще мирише на бензин като спреш.

@бобо
                            къде се намира релето на тоя клапан?
                            Обикновенно на самия филтър отгоре някъде в подкалника десния
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                            X